Om Lunatree te beluisteren en te zien:
Wat is Lunatree?
Lunatree bestaat uit acht musici. Zij brengen Minimal Music, maar dan wel warmbloedig. Het bevat elementen van Klassiek, Jazz en Pop met een poetische en soms ook heel ritmische ondertoon.
In 2014 speelden zijn op After Sunset werk van Philip Glass, Arvo Part, Brian Eno en Steve Reich en ook eigen werk. Ze zochten wat dromerige composities uit die helemaal pasten bij de heldere sterrennacht en de weidsheid van de plek bij de Oude Watertoren.
Lunatree speelt overal in Nederland en verder in Italië, Frankrijk, Duitsland en België. Binnenkort gaan ze naar New York en spelen op het Amsterdamse Grachtenfestival. De muzikale leider Arnold Marinissen is ook artistiek leider van het World Minimal Music Festival in het Gebouw aan het IJ in Amsterdam. Ze beschouwen Schiermonnikoog als een bijna spirituele plek voor voor hun muziek.
De groep bestaat uit Arnold Marinissen componist en percussie
Jennifer van der Hart, zang
Fanny Alofs zang
Lars Wouter van de Oudenweijer, klarinet
Toon Bierman, keyboard
Janneke van Prooijen, viool
Bence  Huszar Cello
Piet-Jan van Rossem, componist
Lunatree wordt ook dit jaar aangevuld met celliste Katharina Gross (1979) uit Oostenrijk. Zij studeerde cello in Graz, Lübeck, Keulen en Manchester. Ze was soliste van het Philarmonisch Orkest van Kiev en won verscheidene prijzen.  Ze speelt in heel Europa en in Amerika.
Met Arnold Marinissen maakte ze onder meer The Cello Songbook 1 en 2, waarin zij heel veel ritme uit haar cello haalt. Voor After Sunset speelt zij ook een heel mooi nieuw stuk van de Oezbeekse componist Artyom Kim.
Iets beluisteren van Katherina?
https://www.youtube.com/watch?v=8HjYE-TToXk 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>