Sytze Pruiksma

sytze pruik

Sytze Pruiksma (1972) is een componist, geluidskunstenaar en vogelaar uit Weidum. Zijn speelstijl kenmerkt zich door de nadruk op klankkleur, geïnspireerd op landschappen, natuur en vogels. Door samenwerking met anderen te zoeken, wil hij in zijn werk muziek, beeldende kunst en poëzie elkaar laten versterken.  Tussen 1999 en 2015 was hij te zien op Oerol en met  o.a. het Friese Tryater in Peer Gynt  en alom geprezen Dead End samen met Orkater. Aan het conservatorium van Amsterdam volgde hij een opleiding in klassiek slagwerk. Hierna speelde hij als percussionist in het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hij speelde zijn compositie Lân in New York, samen met beelden van Herman Zeilstra. Sytze stond mede aan de wieg van After Sunset, toen met dichter Tjêbbe Hettinga en het internationale ‘The Alvareth Ensemble’.

Sytze brengt tijdens het After Sunset Festival een muziek en poezie wandeling ‘Ontwakend landschap’, op donderdag 27 augustus en zaterdag 29 augustus.

Meer informatie over Sytze http://sytzepruiksma.com/

 

Herman Zeilstra (1977) een veelzijdig filmer, editor en designer. Hij werkte veel met Sytze Pruiksma (Lân) en Jos Thie (Faderpaard) Voor After Sunset maakt en bewerkt hij beelden die op de natuur en de sterrenhemel zijn gebaseerd en projecteert deze op de oude watertoren.

foto 16

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>