Algemeen

Kledingkenmerken over de hele wereld

Elk land heeft zijn eigen unieke modecultuur en dit is terug te zien in de kledingmerken die er vandaan komen. Hieronder zal ik een aantal bekende kenmerken qua modestijlen van verschillende landen uitlichten. Lees je mee?

De unieke en klassieke stijlen

Frankrijk staat bekend om zijn chique en tijdloze mode. Enkele bekende Franse kledingmerken zijn Chanel en Dior. Deze merken staan allemaal bekend om hun luxueuze uitstraling en hoogwaardige materialen. Maar er zijn ook andere kenmerken. Franse mode kan heel erg klassiek en crèmekleurig zijn. Met neutrale patronen en designs. Maar het kan ook de andere kant opschieten waar er juist veel kleur aanwezig is en de stijl alleen maar omschreven kan worden als ‘luid’.

Het land van de verfijnde mode

Italië staat bekend om zijn prachtige stoffen en vakmanschap. Enkele bekende Italiaanse kledingmerken zijn Gucci, Prada, Versace en Armani. Deze merken staan allemaal bekend om hun extravagante ontwerpen en hun gebruik van hoogwaardige materialen. Italiaanse kleding is vaak erg verfijnd. Je kan voelen hoe comfortabel en zacht de kleding is, denk bijvoorbeeld aan de Cavallaro Napoli overhemden. Deze zijn betaalbaar maar wel gemaakt met dat kenmerkende oog voor detail waar Italië om bekend staat.

Stoere en vernieuwende outfits

De Verenigde Staten hebben een rijke geschiedenis op het gebied van mode. Enkele bekende Amerikaanse kledingmerken zijn Levi’s en Calvin Klein. Deze merken staan allemaal bekend om hun casual en sportieve stijl. En dat zie je weer terug in de stijl van het land. De kleding kan een enorme indruk achterlaten en oogt vaak jong en kleurrijk. Dat is weer een hele andere stijl vergeleken met Frankrijk en Italië. Het is een hele specifieke voorkeur maar als je het met zelfvertrouwen draagt en durf hebt, kan de Amerikaanse stijl, perfect voor je zijn.

Duurzaam en warm uit Zweden

Zweedse kledingmerken staan bekend om hun minimalistische en functionele stijl. Enkele bekende Zweedse kledingmerken zijn H&M en Filippa K. Deze merken staan allemaal bekend om hun trendy ontwerpen. Nog een Scandinavisch kledingkenmerk is dat het vaak simpel en neutraal is waardoor het met van alles te combineren valt en je allerlei soorten outfits kan samenstellen. Het laat ook zien dat Zweedse kleding van alle merken thuis is en je kan kiezen voor betaalbare kleding en meer high-end items. Of je kan ertussenin zitten als het gaat Marc O'Polo poloshirts. Deze shirts zijn ook van enorm goede kwaliteit en zijn heel duurzaam. Ze zitten lekker en gaan lang mee, daar komt het op neer.

You may also like...